keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Roosendaalin ruhtinaat osa III: Lennokas loppuviikko

Ensimmäisen viikon loppupäivät kuluivat erittäin leppoisasti erilaisten työtehtävien parissa, joihin kuului muun muassa sotkuisen työhuoneen organisointi ja sen sisältämien laitteiden testaaminen. Paljon uusia asioita on tullut sekä opittua että kohdattua arkisessa elämässämme Roosendaalissa. Suurempia yllätyksiä ei kuitenkaan ole tiellemme osunut, sillä paikalliset tavat ovat hyvin samankaltaisia suomalaisten tapojen kanssa.

Tiestä puheen ollen, työmatkan kesto on oikoteitä käyttäen noin kolmekymmentä minuuttia, ja tästä syystä päätimme hankkia pyörät. Koitettuamme onneamme eri liikkeissä totesimme että ruosteinen tanko ja kaksi pyörää kustantaa aivan liikaa budjettiimme nähden, joten kysyimme neuvoa työkavereiltamme. Tämä saattaa olla yksi elämämme parhaimmista ratkaisuista, sillä koulun parkkipaikalle oli hylätty kaksi 1800-luvun munamankelia. Pyörien alkuperästä kukaan ei ollut tietoinen, mutta vuoden siinä seisseenä, oli selvää ettei kukaan ollut niitä hakemassa.

antiikkiset fillarit
Vaikkakin olemme kiitollisia pyöristämme, niin aina pitää olla syytä valittaa ja voitte olla varmoja siitä että kirosanamme raikuivat Roosendaalin syksyisessä aamussa, kun Niklas suihki eteenpäin yhdellä vaihteella (joka ei todellakaan ollut se suurin vaihde) ja Joonatanin sukukalleudet kärsivät enemmän kuin lahna kuivalla maalla satulan epäergonomisen suunnittelun ansiosta.

Arki-asioiden hoito sujuu sen sijaan vaivatta koska lähellä kotiamme on kauppa, josta löydämme kaikki ruokakolmioon kuuluvat elintarvikkeet, eli sipsit, pizzat ja oluet. Paikallinen Wurstenbrood on myös ollut suosiossamme, sillä se on hyvin paljon lihapiirakan kaltainen, eikä maksa montaa oravannahkaa. Mikäli lähikauppamme tarjonta on puuttellinen, niin keskustaan on lyhyt kävelymatka.

worstenbrood


Viikonlopun koittaessa olimme varsin tyytyväisiä, koska ensimmäinen viikko sujui mallikkaasti ilman suurempia kommelluksia. Emme kuitenkaan ruvenneet seikkailemaan uudessa ympäristössä sen enempää vaan lepäilimme melkeinpä koko viikonlopun.  
   
   

1 kommentti: