lauantai 24. marraskuuta 2012

Roosendaalin ruhtinaat osa VI: Neutraali neljäs viikko

Neljäs viikko sujahti varsin mallikkaasti käyntiin, ja heti maanantai aamusta huomasimme että pyöriemme lukot olivat viallisia. Yritimme aukaista lukkojamme lähes kymmenisen minuuttia, jonka aikana onnistuimme molemmat hajottamaan yhdet avaimet. Totesimme että tätä jos jatkamme niin myöhästymme varmasti töistä. Suuntasimme nopein askelin koulua päin ja käytimme hyödyksemme useita eri ennalta tuntemattomia oikoteitä, jotka onneksemme osoittautuivat varsin toimiviksi. Nopeatempoisen kävelytahdin ja uusien reittiemme ansiosta istuimme vakiopaikoillamme hyvissä ajoin eikä kukaan edes huomannut tervettä punaa kasvoillamme ja raskasta hengitystämme.

Töissä alkuviikko oli rauhallinen, ja päätimme käyttää tilannetta hyödyksemme. Suomesta lähtiessämme osallistuimme kurssille, jonka nyt suoritamme etätyönä. Asensimme omille työpisteilemme tarvittavat ohjelmistot ja ryhdyimme tehtävien tekoon niin kuin majavat padon rakennukseen.

Juustoistaan kuuluisan Hollannin ruokakulttuuriin sisältyy runsaasti juoksutettua maitoa, eikä meidänkään talossamme harhailtu perinteistä pitkälle. Vuokra-emäntä oli illalliseksi tehnyt suuren kulhollisen juustolaatikkoa, joka tuli täysin yllätyksenä itsensä näännyttäneelle Joonatanille. Nuorempana tapahtuneen hyvin traumaattisen tapahtuman johdosta Joonatan ei kykene nauttimaan juuston makuelämyksistä, vaan joutuu taistelemaan oksennusrefleksiään vastaan. Samaistuminen on varmaan monelle hankalaa, mutta vertauskuvana voitte kuvitella päässänne lautallisen pas... ei niin herkullista möhnää. Ulkonäöltään tämä juustolaatikko oli varsin petollinen, sillä se muistutti hyvin paljon perunamuussia. Joe Roganin kannustavien sanojen soidessa päässä, onnistuimme kuitenkin tyhjentämään lautasemme ja kiittämään ruoasta.

Paremman ruoan toivossa suuntasimme keskustaan päin, josta löytyy lukuisia eri ravintoloita. Suussa maistui kilpikonnan eturauhanen eikä enään naurattanut mikään, kunnes katseemme osuivat lupaavan näköiseen pitseriaan. Päätimme astua sisälle ja tilata parit lätyt kotiinviemisiksi, tilanteesta teki entistä mukavamman se että kassaneiti oli tulisempi kuin itse pizza, vaikka siinä oli paljon mausteita. (Niklaksen iskulause)

Loppuviikosta saimme kunnian osallistua kiihkeään kolminkeskeiseen opetus-sessioon , jossa opimme hyvin selkeästi mitä proxy tarkoittaa ja mitä se pitää sisällään. Meille suotiin myös mahdollisuus tutustua koulun palvelinhuoneeseen, mikä oli kirjaimellisesti tosi viilee. Huomasimme samalla että aiemmin suorittamamme haastattelu oli ilmestynyt koulun lcd-näytöille, joissa myös hirveät keskiaikaiset naamavärkkimmekin kiiluivat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti